BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

 

retete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente folosite la prepararea nazilor

  • Vegetale: faina de malai, faina de grau, faina de soia, faina de orez, tarate de grau, tarate de porumb, seminte de canepa, seminte de floarea soarelui, strot de floarea soarelui, boabe de porumb, bobe de mazare, alune, cartofi fierti.
  • Animale: viermi de carne, rame, larve de libelula, faina de peste, sange, scoici, mancare pentru caini & pisici,etc.
  • Alte componente: biscuiti, turta dulce, zat de cafea, paste fainoase.
  • Induclitori & arome: zahar, mire de albine, esente ( vanilie,capsuni ,etc), prafuri de budinca, diferite condimente, etc.
  • Retete

  • Nada pentru Platica

    Alune 0,5 kg, in 0,25 kg, mei 1kg, rapita 0,25 kg, floarea soarelui 1 kg, canepa 0,5 kg, biscuiti 1 kg,tarate de grau 2 kg, faina de malai 1 kg, praf de budinca 1 lic, zahar 0,5 kg.

    Inul, meiul si rapita sunt prajite sub stricta supraveghere , timp de circa 5-7 minute, deoarece este cert faptul ca aceste elemente ale nadei sunt extrem de “sensibile” si se pot isca probleme daca dintr-un motiv sau altul sunt tinute mai mult timp deasupra flacarii.La fel de grjulii vam fi si incea ce priveste faza de preparare a semintelor de floarea soarelui si de canepa, numai ca aici timpul de prajire este de 10-15 minute. In privinta rolurilor pe care le au ,inul, si rapita dau o aroma deosebita nadei, in veme ce meiul este elemental de dispersie.

    Alunele vor fi date la cuptor circa 20 minute, iar canepa si semintele de floarea soarelui aproximativ 10 min. deasupra aragazului. Acestea reprezinta liantul in viitoarea compozitie, in urma prajirii capatand o mireasma deosebit de placuta si mai ales eficienta.

    Imediat dup ace componentele de mai sus “s-au odihnit” cateva minute, incepand cu biscuitii ne vom ocupa de urmatoarea faza, si anume macinatul. Macinam toate ingredientele la punem intr-un recipient incapator adugam praful de budinca si zharul pudra. Odata incheiate aceste operatiuni vom obtine 8 kilograme de nada , suficiente pentru 2 partide de pescuit.

Reteta preluata din "Aventuri la pescuit"/Noiembrie 2002.

  • Nada pentru caras

Pesmet 30 %, biscuiti rasniti 15 %, malai 10%, srot de floare soarelui 25 % si alune prajite 20%. Componentele se amesteca intr-un vas dupa care se umecteaza adauganduse cateva picaturi de esenta de vanilie.

Reteta preluata din "Aventuri la pescuit"/Septembrie 2003.

  • Reteta personala

25 % faina de malai, 25 % biscuiti macinati, 20 % arpacas fiert, 10 % seminte canepa fierte, 10 % faina de gris, 5 % faina de canepa (canepa sa prajeste 10 minute la foc mic dupa care se macina, granulatia poate sa fie mare), 5 % faina de soia (bobitele de soia se prajesc 10 minute la foc mic, dupa care se macina foarte fin). Ca inducitori folosesc zahar 100 grame la 1 kg nada.

Arpacasul si canepa se fierb pe rand, dar in aceiasi apa (intai arpacasul apoi semintele de canepa). Apa rezultata din fierbere se va pastra pentru inmuierea nadei. Toate ingredientele (gata preparate) se vor pune intr-un vas si se vor amesteca, dupa care se vor inmuia cu apa ramasa de la fierberea canepii si a graului. Nada se va prepara in seara dinaintea zilei de pescuit. In prima etapa vom arunca circa 30 % din nada dupa care vom reduce naditul (nada de intretinere) numai la 3-4 bulgari de marimea unei mingi de tenis (ping-pong), la un interval de 15-20 minute intre ele.

Se pescuieste cu seminte de canepa, viermi, rame, larve de libelula, etc. Pestele cautat: caras, rosioara, platica, babusca, olbete, scobar, etc.

  • Nada pentru Morunas, Clean, Scobar

Avem nevoie de o mamaliga si 400-500 grame viermi. Se amesteca viermii cu mamaliga ,se fac cocoloase de marimea unei mingi de tenis si se nadeste pentru inceput cu 5-6 bulgari .

Sfaturi : Toamna faceti bulgarii mai moi decat vara, pentru ca viermii sa iasa mai usor din bulgari. Daca viermii ies prea usor din nada inadusitii tinandui cateva minute intr-o punga de plastic sau o cutie fara aer. In apele cu un curent mai puternic faceti bulgarii ami tari si aruncatii mult mai in deal de locul in care vreti sa pescuiti. Viermii pot fi inlocuiti cu rame, larve de libelula, boabe de porumb iar mamaliga cu alte nazi sau pamant de pe marginea apei.

 

 

Copyright © by Bogdan 2005