bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

 

momeli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Momeli naturale de origina vegetala

Momeli naturale de origine vegetala

Canepa: Semintele de canepa sunt folosite atat ca momeala cat si ca component de nadire , mai ales in nazile pentru crap, babusca. Semintele se tin in apa timp de doua zile dupa care se vor fierbe timp de jumatate de ora la foc mic. Semintele mai mari la vom folosi pentru carlig, celelalte folosinduse la compozitia nazilor.

seminte da canapa

Porumbul: Este folosit la pescuitul cleanului, mrenei, scobarului, mounasului si nu in ultimul rand al crapului. La pescuitul primelor specii vom folosi "porumbul in lapte" , perioada Iulie-August - Septembrie, pe cand la pescuitul crapului putem folosi si porumbul copt, dupa ce a trecut prin niste faze de inmuire, fierbere, fermentare. La pescuitul pe rauri, cu "porumb in lapte " se vor pune in carlig una sau doua boabe, lasanduse varful iesit in afara pe cand la epscuitul crapului se vor pune 3,4 boabe folosind montura "firului de par".

boabe de porumb

 

Rebizele, Ciresele, Visinile: Sunt o momeala folosita vara la pescutul cleanului. In cazul rebizelor vom alege boabele cele mai mari pentru pescuit celelalte le vom folosi la nadit.

 

rebize

 

Strugurii: Sunt folositi toamna pe apa limpede la pescuitul clenilor de dimensiuni mari, dupa ce sa nadit in prealabil .

 

Miezul de paine: Alba sau neagra este o momeala foarte buna folosita la pescuitul tuturor ciprinidelor. Se foloseste simpla inmuiata in apa sau cobinata cu : glabenus de ou, mamaliga, faina de canepa, diverse brazeturi, etc. Se mai pot adauga diferite arome si coloranti.

 

 

 

Mamaliga: Se vor lua masuri egale de faina de porumb si faina de grau. Se adauga apa calda si se amesteca pana la formarea unui aluat care nu se dezlipeste de pe maini. Acest aluat se va pune la fiert , la foc mic timp de 10 min dupa caer se va scoate si se vor taia cubuete de marimea dorita.

 

 
Pastele fainoase (cus-cus): Se folosesc la pescuitul scobarului, carasului, rosioarei, platicii, etc . Se gaseste in magazinele alimetare si se fierbe timp de 5-10 minute dupa care se spala cu un jet de apa rece. Se pot folosi si la nadit. Datorita fragilitatii il vom folosi in ape mai linistite si pe carlige de dimensiuni mai mici.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © by Bogdan 2005